Kjære Propeller og lesere.
Her kommer en oppdatering fra oss. Det er mye som skjer i høst og vi håper at det er noe for enhver.
TRONDHEIM FRINGE FESTIVAL er en nyoppstartet festival for kultur og scenekunst som samler byens mange frigrupper og kulturaktører. Trondheim Fringe Festival er en åpen arena som dyrker den frie scenekunsten og byens uavhengige kunstnere.
Mellom 4. og 10. oktober fylles byen med 120 arrangementer fordelt på 9 scener over hele Trondheim — det blir stand-up, impro, monologforestillinger, konserter, konsertkåserier, performance-forestillinger, scenekunstopplevelser og mye mer! På programmet finner vi også propeller som Katja Brita Lindeberg, Ragnhild Risnes og Kristin Lundemo Overøye (Dronning Decibel), Christine Aspenberg, Mari Krysinska Moe og Alesandra Felli (Bizarra Produksjoner), Jaap den Hertog (Teater Fusentast) og Anna Berentina Røe (Tvizaeri).
Se hele programmet her: https://www.trondheimfringe.no/program
FAGPROGRAM OKTOBER:
Propellen Teaters fokusdag 2021: I krysningspunktet for det stedsspesifikke - hva er stedsspesifikk scenekunst?
Tirsdag 12.oktober kl. 09.30 – 16.00 Rosendal Teater, Innherredsveien 73, 7043 Trondheim
Stedsspesifikk scenekunst har røtter både i den visuelle kunsten og avantgarde-teatret og kan også knyttes til andre teatertradisjoner som historiske spel, gateteater og rituelle performative praksiser. Det er en form som er knyttet til den visuelle og deltakende opplevelsen av et sted. Den har en unik måte å virke på i det offentlige rom og den gir nye muligheter i å nå sitt publikum. Begrepet brukes av mange og forstås på ulike måter. Vi ønsker å samle perspektiver på det stedsspesifikke i en fagdag for alle som har dette som interesseområde.
I samarbeid med Rosendal Teater, NTNU Drama og Teater, NTNU Kunstakademiet og Nord universitet – teaterproduksjon og skuespillerfag inviterer Propellen Teater det profesjonelle scenekunst – og kunstfeltet, studenter og andre interesserte til fokusdag. Det blir innlegg av mange bidragsytere; Claire deWangen, Ingvild Grande, Roar Tromsdal, Barbro Rønning og Betty Nilsen, Jacob Jessen, Lene Helland Rønningen og Aimée Kaspersen, Harun Morrisson og Kristina Junttila. Velkommen til en dag for dialog, innputt og nye perspektiver som også inneholder mingling og muligheter for lunsjservering.
Det er fire bolker hvorav to av de vil foregå på engelsk.
Les mer på Rosendal Teaters programsider: https://rosendalteater.no/program/stedsspesifikk-scenekunst
Det er lagt ut noen gratisbilletter for de som er først til mølla, deretter vil det være mulig å kjøpe billett. Lunch er inkludert: https://propellenteater.hoopla.no/sales/stedsspesifikk
Fagprogrammet er initiert av Propellen Teater som en del av satsningen: stedsspesifikk scenekunst (2021-2023), og arrangeres i samarbeid med NTNU, Nord universitet og Rosendal Teater. Fagprogrammet er støttet av Norsk kulturråd, Trøndelag fylkeskommune og Trondheim kommune
FAGPROGRAM NOVEMER:
Penga eller livet – et fagprogram om å forvalte ressurser og skape en bærekraftig kunstnerkarriere
Skuespiller- og danseralliansen (SKUDA) arrangerer i samarbeid med DansiT og Propellen Teater et fem dagers fagprogram i Trondheim med fokus på de økonomisk administrative egenskapene man trenger for å drifte sitt eget sceniske kunstnerskap.
Fra utdanningsintuisjonene lærte vi mye om å lage kunst, men lite om hvordan vi drifter kunstnerskapet vårt eller hvordan skape en bærekraftig modell for kunsten vår. Vi kunstnere er små bedrifter som står ansvarlige for at vi skal få jobbe med kunsten som vi brenner så sterkt for, men hvordan kan vi balansere penga og livet?
Hvis du har lyst til å forenkle hverdagen din betraktelig, bør du melde deg på deler av eller hele dette fagseminaret!
1. & 2. nov: Introduksjonskurs til Excel, budsjett og prosjektfinansiering.
Påmelding: 28.10
3. nov: Aksjeselskap, Enkeltpersonforetak eller DA? - en oppklaring av organisasjonsformer, regnskapsføring, samarbeid og hvordan ta betalt.
Påmelding: 02.11
4. nov: Hva kan vi lære fra hverandre og kolleger i andre bransjer, - et foredragsmaraton med tips og triks om hvordan man kan drifte visjonene sine.
Påmelding: 01.11
5. nov: Arbeid og – resursmarkedet. Vi inviterer ulike tilskuddsinstanser til å snakke om mulighetsrommene i bransjen.
Påmelding: 01.11
I tillegg til dette poetiske og tungvektige faginnholdet sniker vi inn både morgentrening og sosialhenging slik at vi kan bli enda bedre kjent med alle kolleger i bransjen.
Vi gleder oss!
Fagprogrammet er initiert av Skuespiller- og danseralliansen som en del av den faglige satsingen; Kompetanseprosjektet 2021 utformet etter SKUDAs plan for kompetanseutvikling. Prosjektet består av et mentoringprogram med fem tilhørende nasjonale faglige arrangementer. Les mer om Kompetanseprosjektet 2021 her https://skuda.no/mentoringprogrammet under tittelen «Mentoringprogram for kunstnere i Skuespiller- og danseralliansen». Fagprogrammet er støttet av BIO midler fra Trøndelag fylkeskommune.